11:59 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η ρωσική εταιρεία Rostec κατασκεύασε ένα νέο περίστροφο, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τους Ρώσους αστυνομικούς και άλλες δυνάμεις ασφαλείας.

Τις δυνατότητες ενός νέου πιστολιού θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να χρησιμοποιούν οι Ρώσοι αστυνομικοί, αφού το Κεντρικό Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας για Μηχανική Ακριβείας έχει αναπτύξει ένα νέο πιστόλι, σχεδιασμένο ειδικά για την Αστυνομία και την Εθνική Φρουρά της Ρωσίας.

Βασισμένο στο ημι-αυτόματο πιστόλι του στρατού, το «Udav», το νέο πιστόλι που ονομάζεται «Poloz» είναι ακριβές σε εμβέλεια έως και 50 μέτρα και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -50 έως +50 βαθμούς Κελσίου.

«Αυτό το συμπαγές μοντέλο είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από το τυπικό πιστόλι στρατού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταφερόμενο ως κεκαλυμμένο όπλο», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπάκοφ, διευθύνων σύμβουλος του Ερευνητικού Ινστιτούτου.

«Είναι βολικό, αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για το προσωπικό των επιχειρησιακών υπηρεσιών» πρόσθεσε.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Rostec και οι δυνατότητες του όπλου

Το Κεντρικό Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας για Μηχανική Ακρίβειας ανήκει στη Rostec, έναν ρωσικό κρατικό όμιλο στρατηγικών εταιρειών, ιδίως στον κλάδο της άμυνας και της υψηλής βιομηχανικής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, η Rostec κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή όπλων Kalashnikov Concern.

Το νέο πιστόλι Poloz έχει αρθρωτό σχεδιασμό, που σημαίνει ότι η λαβή μπορεί να αλλάξει χωρίς να επηρεάσει τα άλλα μέρη του πιστολιού. Το πιστόλι πυροδοτεί φυσίγγια διαμετρήματος 9x19 mm, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ατσάλινο πυρήνα και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να πυροδοτηθεί  περισσότερες από 10.000 φορές.

Το όνομα του όπλου, Poloz, προέρχεται από τη ρωσική λέξη για το φίδι Κολουμπερ (Coluber). Άλλα όπλα που κατασκευάζονται από την εταιρεία, όπως το Udav, έχουν πάρει επίσης το όνομά τους από φίδια, σε αυτήν την περίπτωση, το Boa.

Το πιστόλι θα κυκλοφορήσει επίσημα στο Διεθνές Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ ARMY-2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Patriot στα περίχωρα της Μόσχας, από τις 23 έως τις 29 Αυγούστου.

Tags:
αστυνομικοί, αστυνομία, Rostec, περίστροφο, όπλο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK