14:02 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (497)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση επαναξιολόγηση της προσέγγισης προς την Τουρκία, λόγω των τουρκικών προκλήσεων.

Την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επανεξετάσει την προσέγγισή της προς την Τουρκία, αφού η αμφιλεγόμενη πολιτική της για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, ενδεχομένως να επιφέρει μεγαλύτερη σύγκρουση, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Όπως δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός, «η Βιέννη «ανησυχεί πολύ για την επικίνδυνη και ανησυχητική κατάσταση που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να κλιμακωθεί».

Συνεχίζοντας, υποστήριξε πως «οι ενέργειες ορισμένων κρατών στην ανατολική Μεσόγειο ... θα πρέπει να οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεκτιμήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία».

Η τουρκική προκλητικότητα και τα απανωτά διπλωματικά «χαστούκια»

Οι προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Άγκυρας, έχει φέρει κλιμάκωση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αλλά και ένταση στις σχέσεις της με τη χώρα μας.

Ωστόσο, οι τουρκικές προκλήσεις έχουν τίμημα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη χώρα του, αφού δέχεται το ένα ράπισμα μετά το άλλο από διάφορες χώρες, οι οποίες διαπιστώνουν πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει επιδοθεί σε επικίνδυνα παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε την Τουρκία πως πυροδοτεί εντάσεις μέσω «μονομερών αποφάσεών της για την εξερεύνηση πετρελαίου», ενώ την Παρασκευή, οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του έκτακτου Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συγκλήθηκε ύστερα από ελληνικό αίτημα για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (497)
Tags:
Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Αυστρία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK