23:29 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν πέτρινο τάφο στην επαρχία Qinghai της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Qinghai.

Ερευνητές αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο που χτίστηκε στην Εποχή του Χαλκού, πριν από 3.000 χρόνια, σε υψόμετρο πάνω από 4.300 μέτρα από τη λίμνη Gyaring, κοντά στις πηγές του Κίτρινου ποταμού.

Έξι ερευνητές διεξήγαγαν μια σειρά από ανασκαφές κοντά στη λίμνη. Η ανακάλυψη πέτρινων εργαλείων, κεραμικών και οστών ζώων τους έδωσε την ιδέα ότι πιθανότατα στην περιοχή θα υπάρχουν και ευρήματα πολιτιστικού χαρακτήρα.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν τάφο σε ένα επίπεδο ανοιχτό χωράφι, προσανατολισμένο σε κατεύθυνση ανατολής-δύσης. Με βάση την ανάλυση του σχήματος του τάφου, οι ερευνητές το χαρακτήρισαν ως τάφο της Εποχής του Χαλκού, δήλωσε ο Χου Γκουανγκλιάνγκ, επικεφαλής καθηγητής της ανασκαφής.

«Η ανακάλυψη έχει μεγάλη σημασία για να διερευνήσουμε πώς οι πρόγονοι του Οροπεδίου του Θιβέτ προσαρμόστηκαν στο ακραίο κρύο και υποξικό περιβάλλον αλλά και τη γενικότερη επίδραση των ακραίων περιβαλλόντων στον ανθρώπινο πολιτισμό» δήλωσε ο Χου. 

Tags:
τάφος, ανασκαφή, αρχαιολογία, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK