15:25 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Μάλι ανακοίνωσε, την Τρίτη (18/08), ο Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά μετά τη σύλληψή του από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι έκαναν ανταρσία, την Τρίτη (18/08), και συνέλαβαν τόσο τον πρωθυπουργό, Σουμεϊλού Μπουμπεγιέ Μαϊγκά, όσο και τον Πρόεδρο της χώρας, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, με τον τελευταίο να δηλώνει πως θα παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, ο Κεϊτά δήλωσε, την Τρίτη (18/08), στην Κρατική Τηλεόραση (ORTM) το εξής:

«Δεν θέλω να χυθεί αίμα ώστε να διατηρηθώ στην εξουσία».

Νωρίτερα, η Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ECOWAS) απέβαλε το Μάλι απ' όλα τα όργανα λήψης αποφάσεών της και όλες τις οικονομικές ροές, κάνοντας λόγο για επιβολή κυρώσεων. 

Η παραίτηση του Προέδρου έρχεται μετά τη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στο κράτος της Δυτικής Αφρικής, με τους υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος της 5ης Ιουνίου» να έχουν βγει στον δρόμο, από τις αρχές του καλοκαιριού, και να έχουν απαιτήσει την απομάκρυνση του Κεϊτά από το αξίωμα.

Μάλιστα, οι συγκρούσεις στις 11-12 Ιουλίου μεταξύ διαδηλωτών και Δυνάμεων Ασφαλείας οδήγησαν στον θάνατο 11 ατόμων, με περισσότερους από 120 τραυματίες.

Η Αντιπολίτευση κατηγορεί τον Κεϊτά για αποτυχία ως προς την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αποκατάστασης της ασφάλειας στη χώρα εν μέσω αυξανόμενης τζιχαντιστικής και διακοινοτικής βίας.

Tags:
Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, παραίτηση, Μάλι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK