00:36 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κριστίν Ασάνζ συνέκρινε την κατάσταση με την έκδοση του γιου της από τη Μεγάλη Βρετανία στις ΗΠΑ με τη βιβλική μονομαχία ανάμεσα στον Δαβίδ και τον Γολιάθ.

Με τη βιβλική μονομαχία του Δαβίδ με τον Γολιάθ συνέκρινε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γιος της, Τζούλιαν Ασάνζ, με τη δίκη για την έκδοσή του από τη Μεγάλη Βρετανία στις ΗΠΑ, η μητέρα του, Κριστίν.

«Ο γιος μου, ο δημοσιογράφος Τζούλιαν Ασάνζ, βρίσκεται σε μια μονομαχία Δαβίδ εναντίον Γολιάθ. Είναι απέναντι στους απεριόριστους πόρους της αμερικανικής κυβέρνησης» έγραψε στο Twitter την Πέμπτη η Κριστίν Ασάνζ.

Ζήτησε παράλληλα υποστήριξη για τη σύντροφο του γιου της, Στέλλα Μόρις, η οποία έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την κάλυψη των νομικών εξόδων του δημοσιογράφου στη δίκη, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασάνζ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019 στην πρεσβεία του Ισημερινού στη Βρετανία, όπου είχε καταφύγει το 2012.

Αρχικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων λόγω μη καταβολής της εγγύησης και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης του.

Εάν το δικαστήριο αποφασίσει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, ο Ασάνζ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 175 ετών.

Tags:
ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK