16:02 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Σενεγάλη ενδέχεται να απελαθεί ο συλληφθείς Πρόεδρος του Μάλι, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή την Πέμπτη (20/08).

Οι νέες αρχές του Μάλι, που ήρθαν στην εξουσία μετά το πρόσφατο πραξικόπημα, συζητούν με τη Σενεγάλη την πιθανή απέλαση του κρατούμενου Προέδρου, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, στη χώρα, όπως ανέφερε την Πέμπτη (20/08) μια στρατιωτική πηγή. 

Ακόμα, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τη Σωτηρία του Λαού, ο συνταγματάρχης Ισμαέλ Ουάγκ, είπε ότι θα δημιουργηθεί ένα μεταβατικό συμβούλιο στο Μάλι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το εν λόγω συμβούλιο θα διευθύνεται από έναν «μεταβατικό Πρόεδρο», ο οποίος μπορεί να είναι είτε στρατιωτικός είτε πολιτικός.

Η Εθνική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Λαού ιδρύθηκε από τους επαναστάτες στρατιωτικούς ηγέτες, μετά το πραξικόπημα, ως νέο κυβερνητικό όργανο του Μάλι.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (18/08), μια ομάδα αξιωματικών του Μάλι άρχισε εξέγερση στη στρατιωτική βάση του Κατί κοντά στο Μπαμακό, την πρωτεύουσα της χώρας, απαιτώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις και δίκαιες εκλογές.

Οι αντάρτες δήλωσαν ότι είχαν συλλάβει αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά και του πρωθυπουργού, Σουμεϊλού Μπουμπεγιέ Μαϊγκά.

Έπειτα, ο Κεϊτά ανακοίνωσε, μέσα από τηλεοπτικό διάγγελμά του, την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Tags:
πραξικόπημα, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, Σενεγάλη, Μάλι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK