04:14 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η Ουάσινγκτον επανεκκίνησε την ανάπτυξη των απαγορευμένων πυραύλων μεσαίας εμβέλειας μετά την αποχώρηση της χώρας από τη συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας τον Αύγουστο του 2019. Τώρα, οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με ασιατικές χώρες για την ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων ώστε να «αντιμετωπίσουν» το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας.

Το Πεκίνο καταδίκασε τα σχέδια των ΗΠΑ για ανάπτυξη πυρηνικών εξοπλισμών μεσαίας εμβέλειας στην περιοχή της Ασίας που βρέχεται από τον Ειρηνικό κοντά στα σύνορα της Κίνας και υποσχέθηκε να λάβει αντίμετρα μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις. 

Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Ουάσινγκτον να μην προβεί σε πιέσεις σε χώρες της περιοχής για να δεχθούν την ανάπτυξη πυρηνικών κεφαλών στο έδαφός τους.

«[Το Πεκίνο] εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για συνεχείς πιέσεις στην Κίνα και στα γειτονικά της κράτη, καθώς και για ανοιχτές προκλήσεις εναντίον της Κίνας κοντά στα σύνορά της» ανέφερε η δήλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνα παρότρυνε τις ΗΠΑ να αγωνιστούν για την παγκόσμια και περιφερειακή σταθερότητα αντί να κάνουν τα πάντα για να την υπονομεύσουν.

Tags:
Ασία, πυρηνικά όπλα, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK