13:49 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο Οξφόρδης: Τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα (14)
0 20
Βρείτε μας

Στη Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές έρευνες η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca που προωθεί ένα από τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca θα είναι σε θέση να διεξάγει κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κορονοϊού στη Ρωσία, σύμφωνα με τον κατάλογο αδειών δοκιμής που δημοσιεύθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο απαρίθμησε μάλιστα και τέσσερις οργανισμούς που θα φιλοξενήσουν αυτές τις δοκιμές του εμβολίου ChAdOx1.

Στις αρχές του Αυγούστου, η Ρωσία καταχώρησε το δικό της εμβόλιο, και έγινε η πρώτη χώρα που το έκανε.

Οι δοκιμές μετά και την καταχώρηση του εμβολίου, θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες, δήλωσε την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε σε συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222 κατά του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Το εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19, γνωστό επίσης ως AZD1222, αναπτύχθηκε αρχικά από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που εργάζονται μαζί με την AstraZeneca για την ανάπτυξη και την παραγωγή του.

Οι επιστήμονες της Οξφόρδης έχουν στόχο την παραγωγή ενός εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου ως τον Σεπτέμβριο.

Δοκιμές τελικού σταδίου για το εμβόλιο της Οξφόρδης έχουν ξεκινήσει σε Βραζιλία και Νότια Αφρική, ενώ αναμένεται να αρχίσουν και στις ΗΠΑ.

Θέμα:
Εμβόλιο Οξφόρδης: Τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα (14)
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, έρευνα, δοκιμή, Ρωσία, φαρμακευτική, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK