04:44 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Για τις κινήσεις της αμερκανικής κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να αποδεσμευτεί από δεσμεύσεις πολυμερών συμφωνιών, μίλησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Δηλώσεις για τις πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όσον αφορά τις δεσμεύσεις της σε πολυμερείς συμφωνίες έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση Τραμπ κάνει τα πάντα ώστε να μην δεσμεύεται από υποχρεώσεις.

«Έχετε ήδη ορισμένα πρόσφατα βήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν ένα πράγμα, την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μην δεσμεύεται από διεθνείς πολυμερείς υποχρεώσεις»" δήλωσε ο Λαβρόφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya.

Ο ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε πως, οι επιβληθείσες από την Ουάσιγκτον κυρώσεις το αποδεικνύουν αυτό.

«Όταν οι ΗΠΑ αποφασίζουν πως, η Κίνα είναι απειλή, επειδή πουλάει πάρα πολά στις ΗΠΑ και αγοράζει πολύ λίγα, οι Αμερικανοί επιβάλλουν περιορισμούς στις εισαγωγές από την Κίνα. Όταν οι ΗΠΑ αποφασίζουν ότι το Ιράν, αν και κάνει ό,τι συμφώνησε στο πλαίσιο του JCPOA [το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης], ωστόσο, δεν συμπεριφέρεται σωστά, τότε επιβάλλονται κυρώσεις εναντίον του Ιράν» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως, η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί την ίδια στρατηγική κατά της Βενεζουέλας.

Tags:
συμφωνία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Κίνα, κυρώσεις κατά Ιράν, κυρώσεις, αμερικανική κυβέρνηση, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK