09:58 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε νέα επίθεση ως αντίποινα προχώρησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως έπληξαν στόχους της Χαμάς.

Σε επίθεση αντιποίνων προχώρησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίες όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, έπληξαν στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ως απάντηση για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών προς το Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ισραηλινού στρατού στο διαδίκτυο: «εκρηκτικά μπαλόνια εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Σε απάντηση, πλήξαμε στρατιωτικές θέσεις και υπόγειες υποδομές που ανήκουν στη Χαμάς στη Γάζα».

​Καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, η Χαμάς και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη.

Οι επιθέσεις με μπαλόνια προκαλούν δεκάδες πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ, ενώ το Ισραήλ από την πλευρά του έκλεισε τον εμπορικό διάδρομο Κερέμ Σαλόμ για τη διέλευση όλων των αγαθών και υλικών, εκτός από την ανθρωπιστική βοήθεια, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει τη Χαμάς να σταματήσει τις εκτοξεύσεις μπαλονιών.

Το Ισραήλ εμποδίζει επίσης τους Παλαιστίνιους ψαράδες να χρησιμοποιούν μια ζώνη αλιείας στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας.

Tags:
Χαμάς, αεροπορικές επιδρομές, επίθεση, Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK