18:30 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν επίθεση κατά στρατιωτικών υποδομών της Χαμάς ύστερα από τις επιθέσεις που δέχτηκε πριν λίγες ημέρες.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιτέθηκαν σε στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση για τα πυρά προς το Ισραήλ, ανέφερε ο IDF σε δήλωση του.

«Εκρηκτικά μπαλόνια εκτοξεύονταν από τη Γάζα στο Ισραήλ όλη την ημέρα. Σε απάντηση, χτυπήσαμε απλώς στρατιωτικές θέσεις και μια υπόγεια υποδομή που ανήκει στη Χαμάς στη Γάζα» δήλωσε ο IDF στο Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Η Χαμάς, μια παλαιστινιακή σουνιτική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, έχει εγκλωβιστεί σε μια παρατεταμένη σύγκρουση με το Ισραήλ. Καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, η Χαμάς εκτόξευε μπαλόνια γεμάτα εκρηκτικά προς το Ισραήλ, με τις ισραηλινές δυνάμεις να απαντούν στοχεύοντας στρατιωτικές υποδομές της Χαμάς.

Οι επιθέσεις με μπαλόνια προκάλεσαν δεκάδες πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ.

Το Ισραήλ έκλεισε την εμπορική διέλευση Kerem Shalom σε όλα τα αγαθά, εκτός από την ανθρωπιστική βοήθεια, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει τη Χαμάς να σταματήσει τις επιθέσεις με μπαλόνια. 

Tags:
IDF, μπαλόνι, επίθεση, Λωρίδα της Γάζας, Χαμάς, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK