06:05 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ποινή που επιβλήθηκε, την Πέμπτη (27/08), στον Μπρεντ Τάραντ, δηλαδή στον δράστη μαζικής επίθεσης σε τζαμιά της πόλης, τον Μάρτιο του 2019, ήταν η ισόβια κάθειρξη και δη χωρίς πιθανότητα αποφυλάκισης υπό όρους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κράιστσερτς επέβαλε, την Πέμπτη (27/08), ισόβια κάθειρξη χωρίς πιθανότητα αποφυλάκισης υπό όρους στον Μπρεντ Τάραντ, τον δράστη μαζικής επίθεσης σε τζαμιά της πόλης, τον Μάρτιο του 2019. 

Ο Τάραντ, ο οποίος δεν αντιτάχθηκε στην ισόβια ποινή, χαρακτηρίστηκε ως «σαφώς ο χειρότερος δολοφόνος της Νέας Ζηλανδίας».

Σύμφωνα με το «Stuff», ο δικαστής Κάμερον Μάντερ ανέφερε:

«Τα εγκλήματά σας είναι τόσο άσχημα που ακόμα και αν φυλακιστείτε μέχρι να πεθάνετε, δεν θα εξαντληθούν οι απαιτήσεις της τιμωρίας και των κατηγοριών. Οι πράξεις σας ήταν απάνθρωπες. Δεν δείξατε έλεος. Δεν είστε μόνο δολοφόνος, αλλά τρομοκράτης. Επιδιώξατε να επιτεθείτε ουσιαστικά στον τρόπο ζωής της Νέας Ζηλανδίας».

Ακόμα, ο δικαστής είπε, επίσης, ότι δεν υπήρχε ελάχιστη περίοδος φυλάκισης που να σχετίζεται επαρκώς με αυτό το έγκλημα.

Ο Τάραντ υποστήριξε, σύμφωνα με τη «New Zealand Herald», ότι «οι πολιτικές και κοινωνικές του απόψεις τότε δεν ήταν πραγματικές», λέγοντας ότι ένιωθε εξοστρακισμένος και «ήθελε να βλάψει την κοινωνία» και παραδέχτηκε ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση, ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι δεν ήταν ρατσιστική ή ξενοφοβική.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάρτιο του 2019, ο Τάραντ εισέβαλε σε δύο τζαμιά, στο Κράιστσερτς, και πυροβόλησε 51 πιστούς, αφήνοντας περίπου 50 τραυματισμένους ανθρώπους.

Μάλιστα, ο δράστης μετέδωσε την επίθεσή του μέσω του Facebook και το βίντεο διαδόθηκε αστραπιαία στις διαδικτυακές πλατφόρμες. 

Tags:
ποινή, ισόβια, Κράιστσερτς, τρομοκρατική επίθεση, Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK