01:04 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κατάσταση της υγείας του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει σοβαρή, αλλά τα συμπτώματα της αναστολής της χολινεστεράσης εξασθενούν, δήλωσε την Παρασκευή η κλινική Charite στο Βερολίνο.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι λαμβάνει θεραπεία στο Charite από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η κατάστασή του είναι σταθερή. Υπήρξε κάποια βελτίωση στα συμπτώματα που προκλήθηκαν από την αναστολή της δραστηριότητας της χολινεστεράσης. Ο Ναβάλνι συνεχίζει να βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου κρατείται σε κώμα και σε αναπνευστήρα. Ενώ η κατάστασή του παραμένει σοβαρή, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του» ανέφερε η κλινική στο Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ναβάλνι αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης στη Ρωσία και έπεσε σε κώμα. Μετά από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο. Πριν οι γιατροί βγάλουν τα συμπεράσματά τους, η εκπρόσωπος του Ναβάλνι έκανε λόγο για δηλητηρίαση, ισχυριζόμενη ότι κάποια ουσία θα μπορούσε να έχει προστεθεί στο τσάι του στο αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια, οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν ίχνη δηλητηρίου στα δείγματά του και δήλωσαν ότι η επιδείνωση της υγείας του προκλήθηκε από μια απότομη πτώση της γλυκόζης στο αίμα του, λόγω μεταβολικής ανισορροπίας.

Το Σάββατο, μετά από αίτημα της συζύγου του, ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία στην κλινική Charite. Σύμφωνα με τους γιατρούς του γερμανικού νοσοκομείου, βρέθηκε στο σώμα του μια ουσία από την ομάδα των αναστολέων της χολινεστεράσης η οποία ωστόσο, σύμφωνα με τους Ρώσους γιατρούς δεν βρέθηκε ποτέ στα δείγματά του.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
Tags:
γιατροί, Γερμανία, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK