07:45 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (204)
0 0 0
Βρείτε μας

Εκτός υπουργικού συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης τέθηκε ο Φατί Μπασάγκα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (28/08), εν μέσω διαδηλώσεων στα δυτικά της χώρας.

Ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA), Φαγέζ Αλ Σάρατζ, στη σκιά διαδηλώσεων στα δυτικά της χώρας, απέλυσε τον υπουργό Εσωτερικών, Φατί Μπασάγκα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (28/08).

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου επισημαίνεται το εξής:

«Αποβολή του υπουργού Εσωτερικών, Φατί Μπασάγκα, από τα καθήκοντά του και συμμετοχή του σε διοικητική έρευνα».

Ο λόγος για την απομάκρυνση του υπουργού Εσωτερικών ήταν «δηλώσεις του για τις κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν, στην Τρίπολη, και παραβιάσεις εναντίον των διαδηλωτών». 

Ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διορίστηκε ο Κχάλεντ Τιτζάνι Μάζεν.

Η Τρίπολη και ορισμένες άλλες πόλεις στο δυτικό τμήμα της Λιβύης, από την Κυριακή (23/08) συνταράσσονται από διαδηλώσεις, στις οποίες -κυρίως νέοι- απαιτούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και παραίτηση της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών, η GNA ανακοίνωσε, την Τετάρτη (26/08), απαγόρευση κυκλοφορίας και ο Αλ Σάρατζ, σε ομιλία του προς τους Λίβυους, παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας υπερέβησαν τις εξουσίες τους.

Μέχρι σήμερα, η Λιβύη χωρίζεται μεταξύ δύο κύριων κέντρων εξουσίας, δηλαδή ανάμεσα σ' ένα εκλεγμένο Κοινοβούλιο στα ανατολικά της χώρας, με την υποστήριξη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), και στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ στα δυτικά, με επικεφαλής τον Σάρατζ.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (204)
Tags:
Λιβύη, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Φαγέζ αλ Σάρατζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK