10:13 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1217)
0 31
Βρείτε μας

Διαδήλωση ενάντια στα μέτρα για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Βερολίνο καθώς γερμανικό δικαστήριο επέτρεψε τη διαμαρτυρία παρά το «όχι» των Αρχών.

Γερμανικό δικαστήριο άναψε το «πράσινο φως» για διαδήλωση σήμερα στο Βερολίνο ενάντια στα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδες, οι Αρχές είχαν απαγορεύσει τη διαδήλωση καθώς σε προηγούμενη αντίστοιχη κινητοποίηση, στις αρχές Αυγούστου, οι συμμετέχοντες δεν τήρησαν τα μέτρα για την COVID-19, διαδηλώνοντας δίχως αποστάσεις και μάσκες.

Για την απαγόρευση, οι Αρχές επικαλέστηκαν «λόγους δημόσιας υγείας», καθώς θεωρούσαν ότι θα ήταν αδύνατο να τηρηθεί η απαραίτητη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των διαδηλωτών.

Ωστόσο, την Παρασκευή, δικαστήριο δικαίωσε τους διοργανωτές, εκτιμώντας ότι δεν υφίσταται «a priori άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Οι διοργανωτές καλούνται να διασφαλίσουν την τήρηση των αποστάσεων. Όμως, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

Στην προηγούμενη ανάλογη συγκέντρωση στο Βερολίνο, συμμετείχαν περίπου 20.000 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ακροαριστεροί και ακροδεξιοί, αντιεμβολιαστές, συνωμοσιολόγοι, οι οποίοι αυτό-περιγράφονταν ως «Ελεύθερα Σκεπτόμενοι», σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Ο βουλευτής Λάιφ-Έρικ Χολμ του αντι-μεταναστευτικού AfD χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως «νίκη της ελευθερίας».

Άλλο στέλεχος του κόμματος, η Μπέατριξ φον Στορχ, εξέφρασε την ικανοποίησή της που «το κράτος δικαίου προστάτευσε το δικαίωμα του συναθροίζεσθε απέναντι στην αυθαιρεσία» της αριστερής δημαρχίας του Βερολίνου.

Αντιδιαδηλώσεις στο Βερολίνο

Την ίδια στιγμή, αρκετές ομάδες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αντιδιαδηλώσεις ενάντια στην προαναφερθείσα συγκέντρωση.

«Θα είναι σημαντικό να δείξουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή προς τους ρατσιστές, τους αντισημίτες, τους ακροδεξιούς και τους ναζί» τόνισε η Άνε Χελμ επικεφαλής του τομέα του Βερολίνου του κόμματος Die Linke (Αριστερά).
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1217)
Tags:
αντιεμβολιαστικό κίνημα, Βερολίνο, κορονοϊός, διαδήλωση, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK