14:05 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1177)
0 11
Βρείτε μας

Διαδήλωση πραγματοποιείται στο Βερολίνο ενάντια στα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ αντισυγκεντρώσεις έχουν επίσης προγραμματιστεί για σήμερα.

Σε εξέλιξη είναι διαδήλωση στο Βερολίνο κατά των μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ προγραμματισμένες είναι επίσης για σήμερα, Σάββατο, αντισυγκεντρώσεις στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η διαδήλωση στην οποία συμμετέχουν πολίτες οι οποίοι αυτό-χαρακτηρίζονται ως «Ελεύθερα Σκεπτόμενοι», επετράπη ύστερα από σχετική απόφαση δικαστηρίου, καθώς νωρίτερα μέσα στην εβδομάδες, οι Αρχές την είχαν απαγορεύσει.

Για την απαγόρευση, είχαν επικαλεστεί «λόγους δημόσιας υγείας», καθώς θεωρούσαν ότι θα ήταν αδύνατο να τηρηθεί η απαραίτητη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των διαδηλωτών.

Ωστόσο, χτες, Παρασκευή, δικαστήριο δικαίωσε τους διοργανωτές, εκτιμώντας ότι δεν υφίσταται «a priori άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία». Οι διοργανωτές καλούνται να διασφαλίσουν την τήρηση των αποστάσεων. Όμως, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

Νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, σε αντίστοιχη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 20.000 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ακροαριστεροί και ακροδεξιοί, αντιεμβολιαστές, συνωμοσιολόγοι, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1177)
Tags:
Μέτρα, κορονοϊός, διαδήλωση, Βερολίνο, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK