09:00 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου συνέλαβαν πάνω από 100 άτομα που διαδήλωσαν στους δρόμους εναντίον των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Σε συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου στη Γερμανία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας, οι συλλήψεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 100 έγιναν κοντά στην πρεσβεία της Ρωσίας, καθώς σε αυτό το σημείο οι διαδηλωτές άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παρούσες.

«Δεν έχουμε ακριβή αριθμό για τις συλλήψεις που έγιναν σήμερα, αλλά μπορώ να πω πως αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν στην περιοχή κοντά στη ρωσική πρεσβεία, εξαιτίας των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών. Πρόκειται για τριψήφιο αριθμό» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης από τότε.

Φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

​Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, περίπου 18.000 άτομα συγκεντρώθηκαν σε λεωφόρο κεντρικής συνοικίας της γερμανικής πρωτεύουσας νωρίτερα την ημέρα, προσθέτοντας ωστόσο πως οι αρχές δεν μπορούν να εκτιμήσουν πόσοι τελικά άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Ωστόσο, επεσήμανε πως οι αρχές δεν μπορούν να επιτρέψουν την έναρξη της διαμαρτυρίας επειδή πολλοί διαδηλωτές δεν φορούν μάσκες.

​Αυτό όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο για ορισμένα άτομα να κατέβουν στους δρόμους του Βερολίνου.

Οι διαμαρτυρίες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, διοργανώνονται από ομάδα ατόμων από τη Στουτγκάρδη, η οποία επικρίνει την αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία.

Tags:
αστυνομία, Ρωσική Πρεσβεία, συλλήψεις, Στουτγκάρδη, κορονοϊός, διαδήλωση, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK