13:52 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πλοίο με ιρανική σημαία και φορτίο περίπου 23.000 τόννων αλουμινίου αναχώρησε από τη Βενεζουέλα αν και ο προορισμός του παραμένει άγνωστος.

Φορτηγό πλοίο με ιρανική σημαία, αναχώρησε από τη Βενεζουέλα, φορτωμένο με 23.000 τόννους αλουμινίου, αναφέρει το πρακτορείο Tasnim, το οποίο επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές.

Το συγκεκριμένο πλοίο, ανήκει και διαχειρίζεται από ιρανικές εταιρείες και βρίσκεται προς το τέλος του ταξιδιού του περνώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό, αν και ο προορισμός του παραμένει άγνωστος.

Αν και σύμφωνα με την υπηρεσία θαλάσσιας κυκλοφορίας Marine Traffic, ο δηλωμένος προορισμός του πλοίου έχει οριστεί ως το λιμάνι Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας, το πλοίο εξακολουθεί να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σε αίτημα του πρακτορείου Tasnim, ούτε η εταιρεία διαχείρισης του πλοίου αλλά ούτε και οι αρχές των δύο χωρών, αποκάλυψαν τη φύση της αποστολής του πλοίου.

Αν και η Βενεζουέλα δεν θεωρείται ως χώρα που παράγει μεγάλες ποσότητες αλουμινίου, οι εξαγωγές του μετάλλου προσφέρουν στη χώρα μεγάλα κέρδη. Σημειώνεται πως, από το 2018, οι δύο κύριοι παραγωγοί αλουμινίου της χώρας, είχαν συνολική ετήσια παραγωγή περίπου 600.000 τόνων.

Συνεχίζεται η σύσφιξη των οικονομικών δεσμών μεταξύ Ιράν και Βενεζουέλας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, το πλοίο έφτασε αρχικά στη Βενεζουέλα με φορτίο για ένα ιρανικό σούπερ μάρκετ που εδρεύει στη Λατινική Αμερική, πριν φύγει από το λιμάνι με το φορτίο αλουμινίου. Η αναφερόμενη αποστολή πραγματοποιείται, καθώς οι δύο χώρες έχουν εντείνει την οικονομική τους συνεργασία.

Το Ιράν έχει στείλει πέντε δεξαμενόπλοια καθώς και αεροπλάνα προς τη Βενεζουέλα, μεταφέροντας καύσιμα και εξοπλισμό, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής να επανεκκινήσει τα διυλιστήρια πετρελαίου του.

Πρόκειται για μια κίνηση με μεγάλο αντίκτυπο, καθώς η βιομηχανία διύλισης πετρελαίου στη Βενεζουέλα σταμάτησε λόγω ύστερα από αμερικανικές κυρώσεις ενώ πρόσφατα δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί το εξαιρετικά βαρύ μείγμα αργού πετρελαίου που εξήχθη από τις πετρελαιοπηγές της χώρας.

Το Ιράν, του οποίου η πετρελαϊκή βιομηχανία έχει δεχθεί επίσης πλήγμα από τις αμερικανικές κυρώσεις, βοηθάει τη Βενεζουέλα, αν και δεν είναι σαφές πώς το Καράκας ανταποδίδει τη βοήθεια.

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον για τη Βενεζουέλα, Έλιοτ Άμπραμς, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, ξοδεύει τα αποθέματα χρυσού της χώρας για το σκοπό αυτό, αλλά το Ιράν έχει διαψεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν δεν διαθέτουν πληροφορίες για τη φύση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, πλοίο, αλουμίνιο, Πετρέλαιο, Βενεζουέλα, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK