22:33 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1221)
0 0 0
Βρείτε μας

Χωρίς να έχει αναφερθεί περιστατικό τοπικής μετάδοσης κορονοϊού στη Γουχάν της Κίνας από τον Μάιο, οι αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία.

Την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία την επόμενη εβδομάδα έλαβαν οι αρχές της πόλης Γουχάν της Κίνας, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού.

Ωστόσο, υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση επανεμφάνισης του ιού, με την επιστροφή των μαθητών στην διαδικτυακή εκπαίδευση.

Όταν ξεκινήσει το φθινοπωρινό εξάμηνο την Πέμπτη, 2.842 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την κινεζική πόλη των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων θα ανοίξουν τις πόρτες τους, ώστε να δεχθούν περίπου 1,4 εκατομμύρια μαθητές, ανέφεραν οι τοπικές αρχές της Γουχάν.

Τα σχολεία θα λειτουργούν βάσει κανόνων πρόληψης επιδημίας. Οι μαθητές έχουν λάβει οδηγίες να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες όταν έρχονται και πηγαίνουν, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα παρέχουν καθημερινές αναφορές σε υπαλλήλους υγείας. Στην περίπτωση που προκύψει νέα έξαρση του κορονοϊού, η διδασκαλία θα γίνεται και πάλι μέσω του διαδικτύου.

Η Γουχάν και η επαρχία Χουμπέι, είναι το σημείο μηδέν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στην Κίνα. Η περιοχή υπέστη ένα αυστηρό lockdown για 76 ημέρες ώστε να σταματήσει η έξαρση. Η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων κορονοϊού που καταγράφηκε στη χώρα, προήλθε από τη Γουχάν. Ωστόσο, από τα μέσα Μαΐου, δεν έχουν εντοπιστεί τοπικές μεταδόσεις της λοίμωξης.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1221)
Tags:
μαθήματα, διαδίκτυο, νηπιαγωγείο, μαθητές, κλειστά σχολεία, σχολεία, Κίνα, Γουχάν, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK