18:25 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ιταλική ακτοφυλακή εκκένωσε περίπου 50 άτομα από το διασωστικό σκάφος Louise Michel το οποίο είναι γεμάτο με μετανάστες που έχει σώσει.

Στην εκκένωση περίπου 50 ατόμων από το διασωστικό σκάφος Louise Michel, το οποίο ακινητοποιήθηκε έξω από τις ακτές της Μάλτας, μεταφέρονας περισσότερα από 200 άτομα στο κατάστρωμάτου, προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.

Πάνω στο διασωστικό σκάφο, έχασε τη ζωή του ένα άτομο, με το πλήρωμα να κατηγορεί την Ευρώπη πως αγνοεί τις εκκλήσεις για βοήθεια.

Το σκάφος, το οποίο ανέφερε ότι διέσωσε συνολικά 219 άτομα από τη θάλασσα τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων «πολλών γυναικών και παιδιών», είχε γίνει τόσο «γεμάτο» από ανθρώπου, που συνδέθηκε με μια σωσίβια σχεδία και έτσι έχασε την ικανότητά του για ελιγμούς.

Όπως αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του πληρώματος στο Twitter, έστειλαν απεγνωσμένα μηνύματα κινδύνου και έκαναν κλήσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές ναυτιλιακές αρχές χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας από τους μετανάστες που είχαν διασωθεί, πέθανε πάνω στο διασωστικό πλοίο καθώς οι συνθήκες επιδεινώθηκαν.

«Η Louise Michel δεν μπορεί να κινηθεί… πάνω από όλα επειδή η Ευρώπη αγνοεί τις έκτακτες εκκλήσεις μας για άμεση βοήθεια», αναφέρεται σε ένα tweet από το πλήρωμα.

​Ύστερα από μια ολόκληρη ημέρα κατά την οποία εστάλησαν εκκλήσεις για βοήθεια, η ακτοφυλακή της Ιταλίας έφτασε στο σημείο και πήρε 49 από τους «πιο ευάλωτους» μετανάστες.

Καθώς χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «μεγάλη», το πλήρωμα του σκάφους Louise Michel είπε ότι αφήνει την πλειοψηφία «ακόμη να περιμένει», ενώ πρόσθεσε πως ένα άλλο πλοίο διάσωσης από Μη Κυβερνητική Οργάνωση, το Sea Watch 4, έφτασε για να «κάνει ό, τι η Ευρώπη αποτυγχάνει να κάνει».

Φωτογραφίες και βίντεο που φέρεται πως παρουσιάζουν το συγκεκριμένο πλοίο - ένα μηχανοκίνητο σκάφος μήκους 31 μέτρων, δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά γεμάτο με ανθρώπους που κυριολεκτικά βρίσκονται παντού, από το μπροστινό μέρος μέχρι το πίσω μέρος και ακόμη και στην κορυφή της γέφυρας του καπετάνιου.

​«Υπάρχει ήδη ένα νεκρό άτομο στη βάρκα», αναφέρει ένα από τα μηνύματα του πληρώματος, απαιτώντας από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να κάνουν τη δουλειά τους» και «μην το αφήσουμε να γίνει ένας απολογισμός θυμάτων».

Το διασωστικο σκάφος που χρηματοδοτείται από τον Banksy

Ζωγραφισμένo σε λευκό και φωτεινό ροζ και με έργα τέχνης του καλλιτέχνη Banksy, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες χρηματοδότησε την αγορά του πλοίου από μια ΜΚΟ, για να διασώζει μετανάστες στη θάλασσα, το σκάφος Louise Michel λέγεται ότι κατέπλευσε κρυφά από το ισπανικό λιμάνι Μπουριάνα, κοντά στη Βαλένθια. Η πρώτη ανάρτηση στο λογαριασμό στο Twitter, εμφανίστηκε περίπου μια εβδομάδα μετά την αποκαλούμενη πρώτη επιτυχημένη αποστολή του.

Το πλοίο, που φέρει γερμανική σημαία, διευθύνεται από την Πία Κλεμπ, μια Γερμανίδα που είναι υπεύθυνη για τη διάσωση περισσότερων από 1.000 μεταναστών της Βόρειας Αφρικής μεταξύ 2011 και 2017. Η γυναίκα κατηγορήθηκε για συμπαιγνία με λαθρεμπόρους από τις ιταλικές αρχές το 2019 και προκλητικά αρνήθηκε λίγους μήνες αργότερα, το υψηλότερο πολιτικό βραβείο που της απονεμήθηκε από το Παρίσι.

Tags:
Banksy, πλοίο, πρόσφυγες, μετανάστες, επιχείρηση διάσωσης, διάσωση, σκάφος, ακτοφυλακή, Ιταλία, Μάλτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK