18:26 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Έρευνα διεξάγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας για ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο με την υποψία της κατασκοπείας προς όφελος της Ρωσίας.

Υπό έρευνα βρίσκεται ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος στη Γαλλία με την υποψία της κατασκοπείας προς όφελος της Ρωσίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Κυριακή.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τον ανώτερο αξιωματούχο σχετικά με υποψίες παραβίασης ασφάλειας.

«Ένας ανώτερος αξιωματούχος βρίσκεται υπό έρευνα για παραβίαση ασφάλειας» δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίμαχη υπόθεση. Περιορίστηκε να σημειώσει ότι εναπόκειται στα δικαστήρια να κάνουν τη δουλειά τους.

«Έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις» διαβεβαίωσε η Φλοράνς Παρλί.

Ο σταθμός Europe 1 μετέδωσε ότι ο στρατιωτικός αξιωματούχος βρισκόταν στην Ιταλία με το ΝΑΤΟ, και κατηγορήθηκε για προδοσία εν μέσω υποψιών ότι είχε μεταφέρει διαβαθμισμένα έγγραφα στις ρωσικές μυστικές υπηρσίες.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό, πρόκειται για αντισυνταγματάρχη ο οποίος συνελήφθη από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας ενώ σχεδίαζε να επιστρέψει στην Ιταλία και μεταφέρθηκε στη φυλακή La Santé.

Tags:
στρατιωτικός, κατασκοπεία, Ρωσία, στρατός, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK