18:45 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (475)
0 02
Βρείτε μας

Ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Ελλάδος, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας κατηγορεί την Ελλάδα πως «δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο» εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν παρουσία εθνοφυλάκων στο Καστελλόριζο, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου, «αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τα δημοσιεύματα στα οποία υπάρχουν και φωτογραφίες με μέλη που ανήκουν στην 95η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής με έδρα την Ρόδο και που αναπτύσσονται νομίμως στο Καστελλόριζο, είναι από άρθρο που αναφέρει πως «Η ΕΕ ετοιμάζεται για κυρώσεις στην Τουρκία για την διαφωνία με την Ελλάδα  στο θέμα των ερευνών για φ.σ.».

​Η ανακοίνωση του Υπουργείου της Τουρκίας, το οποίο επικαλείται τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισιού, την οποία όμως δεν έχει υπογράψει η Τουρκία, συνεχίζει αναφέροντας πως «τέτοιες προκλήσεις δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο».

Αν και στον λογαριασμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών υπάρχει ένα μικρό απόσπασμα από την εν λόγω ανακοίνωση, αναφέρεται πως πλέον η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι διαθέσιμη.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (475)
Tags:
Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, Καστελλόριζο, Ελλάδα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK