19:04 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (323)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη χορήγηση προεδρικής χάρης σε περισσότερα από 40 πρόσωπα των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, προχώρησε ο Νικολάς Μαδούρο.

Ο υπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκεθ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 50 πολιτικοί της αντιπολίτευσης είχαν λάβει χάρη από τον Νικολάς Μαδούρο πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου και διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτές.

Πολλοί από εκείνους τους πολιτικούς που έλαβαν χάρη, κατηγορήθηκαν για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη σειρά εξεγέρσεων εναντίον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας με επικεφαλής τον Χουάν Γκουαϊδό στις αρχές του 2019.

Ωστόσο, ορισμένοι εξ αυτών φυλακίστηκαν πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.

Την εποχή εκείνη, ο κ. Γκουαϊδό ισχυρίστηκε ότι η επανεκλογή του Μαδούρο το 2018 ήταν παράνομη και ορίστηκε ως ο προσωρινός Πρόεδρος της χώρας.

Το κίνημά του δεν κέρδισε ποτέ σημαντική στήριξη από τον λαό της Βενεζουέλας, αντίθετα όμως, υποστηρίχθηκε έντονα από τις ΗΠΑ, οι οποίες, μαζί με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό ως τον νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (323)
Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, αξιωματική αντιπολίτευση, αντιπολίτευση, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουαϊδό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK