02:09 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται σε 25.539.300, ενώ οι νεκροί πλέον αγγίζουν σχεδόν τους 853.000.

Το άνοιγμα της κοινωνίας, χωρίς να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός, θα αποτελέσει μια «συνταγή για καταστροφή», προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Παράλληλα, κάλεσε τις κυβερνήσεις να ανοίξουν διάλογο με όσους διαδηλώνουν κατά των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους αναγνώρισε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα και θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα έπειτα από οκτώ μήνες μέσα στην πανδημία.

Ο Οργανισμός στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για να ανοίξουν εκ νέου οικονομίες και κοινωνίες, είπε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: «θέλουμε να το δούμε αυτό να γίνεται με ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ΠΟΥ υποστήριξε πως καμία χώρα δεν μπορεί να προσποιείται ότι η πανδημία τελείωσε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτός ο ιός εξαπλώνεται εύκολα. Το άνοιγμα της κοινωνίας χωρίς έλεγχο είναι μια συνταγή για καταστροφή» προειδοποίησε.

Ακόμη, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σημείωσε πως: «μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να πάμε στο γήπεδο», αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται σε στάδια, νυχτερινά κέντρα, χώρους λατρείας όπου παρατηρούνται εικόνες έντονου συνωστισμού.

«Οι αποφάσεις για το πώς και πότε να επιτραπούν οι συναθροίσεις πρέπει να λαμβάνονται με μια προσέγγιση βάσει του κινδύνου, σε τοπικό πλαίσιο» κατέληξε.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
πανδημία, θάνατος, θάνατοι, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, νεκροί, νεκρός, νεκρή, COVID-19, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK