07:46 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η ένταση παραμένει στην πόλη Κενόσα των ΗΠΑ μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας και τα μέλη της Εθνοφρουράς θα παραμείνουν στην πόλη.

Το μέγεθος της έντασης που επικρατεί στην περιοχή της Κενόσα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όπου σημειώθηκε το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ, αποκαλύπτει η απόφαση των Αρχών να διατηρήσουν την παρουσία της Εθνοφρουράς στην πόλη.

Όπως δήλωσε ο διοικητής στρατηγός, Πολ Κναπ, «τα στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς θα παραμείνουν στην Κενόσα για όσο διάστημα χρειάζεται», προσθέτοντας ότι η χρονική περίοδος που θα παραμείνουν, αποτελεί μέρος των συζητήσεων με τις τοπικές και κρατικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό, περισσότερα από 1.500 μέλη της Εθνικής Φρουράς, έχουν αναπτυχθεί επί του παρόντος στην πόλη.

Το περιστατικό αστυνομικής βίας και οι ταραχές

Υπενθυμίζεται πως, η πόλη Κενόσα, η οποία φιλοξενεί περίπου 100.000 ανθρώπους, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο φως της δημοσιότητας, ύστερα από περιστατικό αστυνομικής βίας, κατά το οποίο αστυνομικός πυροβόλησε επτά φορές έναν ντόπιο Αφροαμερικανό.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου, είχε ως αποτέλεσμα το θύμα, Τζέικομπ Μπλέικ, να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω αλλά και να προκληθούν ταραχές στην πόλη και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις.

Όπως έχει αποκαλύψει ο σερίφης της Κενόσα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά μέλη από 40 υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην πόλη και τη γύρω κομητεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ταραχές που προκαλούν αγανακτισμένοι πολίτες.

Tags:
στρατηγός, Τζέικομπ Μπλέικ, σερίφης, Εθνοφρουρά, αστυνομία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK