09:46 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Αυστραλός που προτίμησε να μην παραμείνει για 14 ημέρες στην καραντίνα λόγω κορονοϊού, θα μείνει τώρα για έξι μήνες στη φυλακή αφού συνελήφθη.

Αφού αγνόησε την υποχρεωτική καραντίνα για τον κορονοϊό περισσότερες από μία φορές, ένας άνδρας από την Αυστραλία θα αναγκαστεί πλέον να παραμείνει σε περιορισμό, καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών.

Ο δικαστής, όταν ανακοίνωνε την ποινή στον 31χρονο Γιουσούφ Καρακάγια από την πόλη Περθ, δήλωσε πως η αυστηρή ποινή ήταν απαραίτητη, ώστε να «σταλθεί μήνυμα σε όλους», αλλά και πως έλαβε υπόψη και προηγούμενη καταδίκη, ενός μηνός, η οποία είχε επιβληθεί στον άνδρα.

Αψηφώντας επανειλημμένως την καραντίνα

Ο 31χρονος άρχισε να έχει προβλήματα με τον νόμο, όταν στις αρχές Αυγούστου επέστρεψε στο Σίδνεϊ ύστερα από επίσκεψη σε έναν θείο του. Μετά την επιστροφή του, έπρεπε να παραμείνει σε 14ήμερη καραντίνα, αλλά όλες οι διευθύνσεις που δήλωσε δεν ίσχυαν και έτσι κατέληξε σε ξενοδοχείο.

Όμως ο εγκλεισμός τον έκανε να βαρεθεί και έτσι δραπέτευσε από το ξενοδοχείο, με τη χρήση μιας σκάλας και με τη βοήθεια ενός συνεργού. Αφού χρησιμοποίησε τη μέθοδο με τη σκάλα για τρεις φορές ακόμα, όταν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου την απομάκρυναν, εκείνος και πάλι βρήκε καινούρια σκάλα για να ξεφύγει από την απομόνωση.

Τελικά, ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία στο σπίτι της φίλης του, όπου ανακαλύφθηκε κρυμμένος σε ένα ντουλάπι. Κατά την υπεράσπισή του, ο Καρακάγια εξήγησε ότι ήταν τα γενέθλια της φίλης του και αν δεν εμφανιζόταν, θα αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ο συγκεκριμένος άντρας δεν είναι ο μόνος Αυστραλός που αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα για την αψήφιση των περιορισμών κατά του κορονοϊού, αφού τουλάχιστον τέσσερα άτομα έλαβαν ποινές φυλάκισης για παραβίαση καραντίνας, συμπεριλαμβανομένου ενός που, όπως και ο Καρακάγια, του επιβλήθηκαν έξι μήνες φυλάκισης.

Tags:
COVID-19, πανδημία, φυλακή, δικαστήριο, σκάλα, ξενοδοχείο, κρούσμα, καραντίνα, Αυστραλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK