09:41 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε πως η χώρα του και η διεθνής κοινότητα θα υποστηρίξουν τον Λίβανο αν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Τη διαβεβαίωση πως η Γαλλία και η διεθνής κοινότητα θα υποστηρίξουν τον Λίβανο εάν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Βηρυτό, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε τη σημασία της διεξαγωγής μεταρρυθμίσεων ειδικά στον τομέα της ενέργειας και των τραπεζών, καθώς και σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Όπως δήλωσε ο Μακρόν: «Έχω αναλάβει την ευθύνη να ελέγξω όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Εάν η κυβέρνηση εκπληρώσει το καθήκον της, τότε η διεθνής κοινότητα υπό την ηγεσία της Γαλλίας, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την υποστήριξη του λαού του Λιβάνου και του κράτους».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου

Ο Μακρόν έφτασε στον Λίβανο, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο της πολιτικής μετάβασης που πραγματοποιείται στη χώρα, μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας στις 4 Αυγούστου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα παραμείνει στη Βηρυτό μέχρι την Τετάρτη. Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους δημόσιων οργανώσεων και εθελοντών που έσπευσαν προς βοήθεια, μετά το περιστατικό με την έκρηξη.

Πριν από την επίσκεψη του Μακρόν, ο Πρόεδρος του Λιβάνου διόρισε τον Μουσταφά Αντίμπ, ο οποίος ήταν πρεσβευτής της χώρας στη Γερμανία, ως νέο πρωθυπουργό της χώρας και του ανέθεσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ύστερα από την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου του.

Tags:
διαφθορά, Κυβέρνηση, Μεταρρυθμίσεις, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία, έκρηξη, Βηρυτός, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK