10:35 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πραγματοποιήσει άτυπη σύνοδο με θέμα τη Λευκορωσία με συμμετοχή εκπροσώπων ΜΚΟ και εκπροσώπων κοινωνικών ομάδων.

Για άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη Λευκορωσία, έκανε λόγο πηγή του Συμβουλίου στο πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, η ανεπίσημη συνεδρίαση «έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή», ενώ θα μπορούσε ενδεχομένως να συμμετάσχει η πρώην υποψήφια για την προεδρία της χώρας και μέλος της αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια.

Στη διάρκεια των συγκεκριμένων άτυπων συναντήσεων του Συμβουλίου, συνήθως δεν κρατούνται πρακτικά, ενώ δεν αναμένεται και κάποιο αποτέλεσμα. Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, χωρίς ωστόσο η συμμετοχή τους να είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως η Λευκορωσία τις τελευταίες ημέρες περνάει μια περίοδο αναστάτωσης, ύστερα από τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα και στις οποίες αναδείχθηκε νικητής, για έκτη προεδρική θητεία, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο. Αν και ο Λουκασένκο επικράτησε στις εκλογές εύκολα, η αντιπολίτευση αντιδρά με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για «ξένους παράγοντες» που βρίσκονται πίσω από τις αντιδράσεις.

Tags:
εκλογές, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, ΜΚΟ, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK