14:11 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (296)
0 23
Βρείτε μας

Η εταιρεία AstraZeneca έχει ξεκινήσει το τελευταίο στάδιο κλινικών δοκιμών του υποψηφίου εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι ξεκινά την εισαγωγή ενηλίκων για το τελευταίο στάδιο κλινικών δοκιμών του χρηματοδοτούμενου από τις ΗΠΑ υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο θα χορηγηθεί σε 30.000 εθελοντές. 

Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, να λάβουν είτε δύο δόσεις του εμβολίου με την κωδική ονομασία AZD1222 σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων είτε ένα εικονικό φάρμακο.

Οι δοκιμές γίνονται υπό το πρόγραμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (Operation Warp Speed program) με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παραγωγής, της διάθεσής του, αλλά και σχετικών θεραπευτικών αγωγών κατά της COVID-19.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, πολύ συντομότερα από την περίοδο που το αναμένουν οι ειδικοί.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (296)
Tags:
AstraZeneca, δοκιμές, δοκιμή, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK