16:11 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (117)
0 20
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την άποψή του για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που πρότεινε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η συνταγματική μεταρρύθμιση στη Λευκορωσία που πρότεινε ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο θα βοηθήσει στην οργάνωση ενός διαλόγου μεταξύ των Αρχών και των πολιτών, ο οποίος είναι απαραίτητος για την επίλυση της τρέχουσας πολιτικής κρίσης, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πρότεινε συνταγματική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με τη συνολική μας εκτίμηση, αυτή είναι η μορφή που θα επιτρέψει έναν διάλογο με την κοινωνία των πολιτών και τη συζήτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τον έναν ή τον άλλο τομέα της κοινωνίας της Λευκορωσίας» δήλωσε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος σε μαθητές στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Τη Δευτέρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta της Λευκορωσίας ανέφερε, επικαλούμενο τον Λουκασένκο, ότι το σχέδιο του ανανεωμένου συντάγματος θα υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση και σε δημοψήφισμα.

Ειδικότερα, οι προτάσεις του επικεντρώθηκαν στις μεταρρυθμίσεις των δικαστηρίων και περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά εξουσιών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις τοπικές κυβερνήσεις.

Ο Λουκασένκο απέρριψε επίσης το αίτημα της αντιπολίτευσης να επιστρέψει στην έκδοση του συντάγματος του 1994, λέγοντας ότι δεν θα βοηθήσει να προχωρήσει η Λευκορωσία μπροστά.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (117)
Tags:
Ρωσία, Αλεξάντερ Λουκασένκο, εκλογές, Σύνταγμα, Λευκορωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK