11:46 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Νομικά άκυρη» χαρακτηρίζει την προσπάθεια των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις στο Ιράν, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Νομικά άκυρη» χαρακτηρίζει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, την προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον τόνισε ότι όλα τα μέλη του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για το Πυρηνικό Πρόγραμμα (JCPOA) αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα της αμερικανικής προσπάθειας.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουμε μια κυβέρνηση στις ΗΠΑ που απορρίπτει την κοινή λογική» δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν το 2018 το JCPOA και δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, Ντιάν Τριανσίγια Ντζάνι, είχε δηλώσει ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο σχετικά με την προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν, λόγω έλλειψης συναίνεσης.

Στις 20 Αυγούστου, 13 από τις 15 χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απείχαν ή καταψήφισαν το αμερικανικό αίτημα για επαναφορά των κυρώσεων στο Ιράν.

«Το αμερικανικό αίτημα είναι νομικά κενό και άκυρο. Διαμορφώθηκε χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν, ή ακριβέστερα με το να αγνοείται ολοκληρωτικά, το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το JCPOA και το ψήφισμα 2231 των Ηνωμένων Εθνών είναι ένα ενιαίο σύνολο. Με το να αποχωρούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά, οι ΗΠΑ αφαιρούν τη δυνατότητά τους για όφελος από όσα προβλέπει το ψήφισμα 2231» εξήγησε ο Ριαμπκόφ.
Tags:
κυρώσεις, Ιράν, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK