06:00 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
0 10
Βρείτε μας

Στην κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά η Γουχάν, δηλαδή η κινεζική πόλη στην οποία εντοπίστηκε ο κορονοϊός που προκαλεί τη νόσο COVID-19 μιας και, την Τρίτη (01/09), άνοιξαν ξανά τα σχολεία.

Η κινεζική πόλη της Γουχάν αποτέλεσε την αρχική εστία του κορονοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, καθώς εντοπίστηκε εκεί για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα μιας και τα σχολεία άνοιξαν, την Τρίτη (01/09), ύστερα από επτά μήνες. 

Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματά τους σε περίπου 2.800 νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια στην πόλη, καθώς τα λύκεια είχαν ανοίξει εκ νέου τον Μάιο, σύμφωνα με το AFP.

Τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες έπαρσης της κινεζικής σημαίας στα σχολεία, που αποτελεί μια συνήθη πρακτική για την ασιατική χώρα.

Παρά το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο, οι αξιωματούχοι παραμένουν σε εγρήγορση και έχουν ετοιμάσει διαδικτυακά προγράμματα διδασκαλίας σε περίπτωση πιθανών νέων εστιών της νόσου COVID-19.

Επιπλέον, οι μαθητές συστήνεται να φορούν μάσκα προστασίας κατά τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο και προτείνεται η αποφυγή της δημόσιας συγκοινωνίας.

Ακόμα, στη Σανγκάη τα σχολεία άνοιξαν ξανά τον Μάιο, ενώ αυτά στο Πεκίνο αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μέσα στον μήνα, καθώς είχαν εμφανιστεί εστίες της νόσου COVID-19 στα τέλη Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γουχάν βρισκόταν σε καραντίνα από τα τέλη Ιανουαρίου, με τους περιορισμούς να αίρονται τον Απρίλιο, και δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 από τις 18 Μαΐου, σύμφωνα με το Reuters.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, Γουχάν, Κίνα, άνοιγμα σχολείων, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK