21:51 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (120)
0 10
Βρείτε μας

Απάντηση στα περί συντονισμένων δηλώσεων μεταξύ Μινσκ και Μόσχας σχετικά με τις απειλές στα εξωτερικά τους σύνορα έδωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δεν κανονίζει τις δηλώσεις του σχετικά με απειλές στα εξωτερικά σύνορα που αντιμετωπίζει η χώρα του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Λουκασένκο ορκίστηκε πως το Μινσκ και η Μόσχα θα δώσουν κοινή στρατιωτική απάντηση σε κάθε είδους απειλή στα δυτικά σύνορα της Ένωσης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. 

«Όχι, δεν συντονίζει τέτοιες δηλώσεις. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ανάγκη» δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν ο Λουκασένκο είχε κανονίσει τη δήλωσή του με τον Πούτιν.

Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν σκέφτεται να φτιάξει βάση στη Λευκορωσία

Η πιθανότητα δημιουργίας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη Λευκορωσία δεν περιλαμβάνεται επί του παρόντος στην ατζέντα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την Τετάρτη.

«Αυτό το ερώτημα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα» δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε εάν ήταν πιθανή η δημιουργία βάσης.

Σχολιάζοντας τις ανάγκες στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι οι δύο χώρες δεσμεύονται από ένα ευρύ φάσμα σχέσεων.

Ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ Ρώσων και Λευκορώσων αξιωματούχων

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, θα επισκεφθεί το Μινσκ την Πέμπτη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, θα συναντηθούν στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, Βίκτορ Κρέινιν, θα επισκεφθεί τη Μόσχα την Παρασκευή για να συμμετάσχει στις συναντήσεις των υπουργών Άμυνας των χωρών CIS, SCO και CSTO.

Ο υπουργός θα παρουσιάσει έκθεση για τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (120)
Tags:
Μόσχα, σύνορα, Λευκορωσία, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK