19:07 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (94)
0 01
Βρείτε μας

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την υπόθεση Ναβάλνι ως «απόπειρα δολοφονίας με χρήση νευροτοξικού παράγοντα» υποστηρίζει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Το Βερολίνο αντιμετωπίζει την υπόθεση Ναβάλνι ως απόπειρα δολοφονίας με χρήση νευροτοξικού παράξοντα και τώρα περιμένει από τη Ρωσία να εξηγήσει τη θέση της και να δώσει απαντήσεις» δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι η τοξικολογική εξέταση έδειξε αναμφισβήτητα ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε «από έναν νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ, επισημαίνοντας ότι «πλέον εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα τα οποία μόνο η ρωσική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να απαντήσει».

«Ο Ρώσος πρεσβευτής ενημερώθηκε το απόγευμα από το Υπουργείο Εξωτερικών για τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Αναμένουμε τη δήλωση της ρωσικής κυβέρνησης» σημείωσε.

Υποστήριξε επίσης ότι κυβέρνησή της θα συμβουλευτεί τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποφασίσει την αντίδρασή της.

«Θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Θα έχουμε συζήτηση και θα λάβουμε μια ανάλογη απάντηση με κοινή δήλωση» σχολίασε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, έδειξαν ότι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (94)
Tags:
Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK