09:03 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αναμένει την άμεση απάντηση των γερμανικών αρχών στο αίτημα του Ρώσου εισαγγελέα για ενημέρωση και νομική συνδρομή στην υπόθεση Ναβάλνι.

Την άμεση απάντηση της γερμανικής πλευράς στο αίτημα για νομική συνδρομή στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι αναμένει η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Ο Ρώσος πρέσβης, Σεργκέι Νετσάεφ, κλήθηκε στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ναβάλνι, όπως έγινε γνωστό από την γερμανική κυβέρνηση.

«Αναμένουμε από τη γερμανική πλευρά να απαντήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο αίτημα του γραφείου του Ρώσου γενικού εισαγγελέα προς το γερμανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 27 Αυγούστου για νομική συνδρομή στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών νοσηλείας του Ναβάλνι από τις ρωσικές αρχές» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας.

Επίσης, καλεί να μην πολιτικοποιηθεί η υπόθεση και η έρευνα να βασιστεί αποκλειστικά σε αξιόπιστα γεγονότα.

«Η Ρωσία υπολογίζει στην πλήρη συνεργασία και στην ανταλλαγή πληροφοριών χρησιμοποιώντας τους υφιστάμενους διμερείς νομικούς μηχανισμούς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στη Γερμανία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά των γερμανικών αρχών για κυρώσεις κατά την ενημέρωση του Ρώσου πρέσβη.

 

 

 

 

Tags:
Βερολίνο, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK