17:23 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1203)
0 03
Βρείτε μας

Τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια του σεξ εν μέσω μιας πανδημίας, αναδεικνύει μια γιατρός από τον Καναδά.

Η δόκτωρ Τερέζα Ταμ, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Καναδά, σε χτεσινή της δήλωση ανέφερε πως το σεξ σε μια πανδημία μπορεί να είναι περίπλοκο και πρότεινε στους εραστές να φοράνε μάσκα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

«Η σεξουαλική υγεία είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής μας υγείας. Ωστόσο, το σεξ μπορεί να είναι περίπλοκο την εποχή της COVID-19» τόνισε η ειδικός και προειδοποίησε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους συνευρισκόμενους.

«Η λιγότερο επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στη διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει μονάχα τον εαυτό σας» συμβουλεύει η Ταμ, προτρέποντας παράλληλα τους εραστές να «αποφεύγουν τα φιλιά και την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή την εγγύτητα και να σκεφτούν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που καλύπτει τη μύτη και το στόμα».

«Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να προσβληθεί κάποιος από τον νέο κορονοϊό μέσω σπέρματος ή κολπικών υγρών. Ωστόσο, ακόμη και αν τα άτομα που εμπλέκονται δεν έχουν συμπτώματα, η σεξουαλική δραστηριότητα με νέους συντρόφους αυξάνει τον κίνδυνο να κολλήσετε την COVID-19 μέσω της στενής επαφής, όπως το φιλί» εξηγεί η ειδικός.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, το σεξ θα πρέπει να αποφεύγεται εάν ένα  άτομο έχει συμπτώματα της COVID-19, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει πως θα πρέπει να υπάρξει και περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1203)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, σεξουαλικές σχέσεις, σεξουαλική ζωή, σεξουαλικότητα, στοματικό σεξ, δημόσιο σεξ, σεξ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK