21:09 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (329)
0 01
Βρείτε μας

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα έχουν λάβει το εμβόλιο για τον κορονοϊό της βρετανικής εταιρείας AstraZeneca, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει ότι θα λάβει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό της βρετανικής AstraZeneca μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Κομισιόν σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Δεδομένου ότι κάθε δόση θα χορηγείται σε έναν άνθρωπο, θα καλυφθεί σε αυτή την πρώτη φάση χορήγησης του εμβολίου το 6%-7% του πληθυσμού των χωρών-μελών της ΕΕ.

Η ΕΕ έχει καταβάλει το ποσό των 336 εκατομμυρίων ευρώ στην AstraZeneca για 300 εκατομμύρια δόσεις, με επιλογή για επιπλέον 100 εκατ. δόσεις.

«Θέλουμε όλες οι χώρες-μέλη να έχουν την ίδια τιμή και να λάβουν το εμβόλιο την ίδια στιγμή. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca» σχολίασε.

Όπως επισήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, τα εμβόλιο θα διατεθεί στα κράτη-μέλη αναλογικά με τον πληθυσμό και σύμφωνα με τους υπολογισμούς στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα αντιστοιχούν 600.000 δόσεις εμβολίου.

Επίσης, οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις εταιρείες Johnson & Johnson, Sanofi, Moderna και CureVac για τα εμβόλια που θα αναπτύξουν.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (329)
Tags:
κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, Ευρωπαϊκή Ένωση, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK