05:14 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Κανένα παράπονο προς τη Μόσχα δεν έχει η Λευκωσία σχετικά με τις NAVTEX που εκδόθηκαν χτες στην Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύει ο Κυριάκος Κούσιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, τόνισε πως η Κύπρος είναι ενήμερη για τη NAVTEX που εκδόθηκε χτες, Τετάρτη, για ασκήσεις πυρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο κ. Κούσιος διαβεβαίωσε πως η Κύπρος δεν έχει κανένα παράπονο από τη Ρωσία.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και πολλά χρόνια, η Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης ΝΟΤΑΜ ή NAVTEX και απευθύνεται σε συγκεκριμένο οργανισμό, τον NAVAREA III» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως είναι γνωστό επίσης ότι η Τουρκία παρεμβαίνοντας εκδίδει κάποιες άλλες NAVTEX, όμως «έχουμε ενημέρωση και όταν πρόκειται για έκδοση ΝΟΤΑΜ και NAVTEX αυτό γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από αίτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να συμπληρώσει πως «η Κυπριακή Δημοκρατία σαφέστατα ενημερώθηκε για όλα», ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο παράπονο από τη Ρωσία απάντησε «όχι».

Αντιθέτως, το παράπονο της Λευκωσίας, σύμφωνα με τον κ. Κούσιο είναι «για την εκμετάλλευση που τυγχάνει από την Τουρκία».

Άλλωστε, η Κύπρος εξέδωσε «αντι-NAVTEX», απαντώντας έτσι στην τουρκική οδηγία για ασκήσεις πυρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Tags:
τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Λευκωσία, Κύπρος, Τουρκία, Navtex
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK