02:50 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (510)
0 01
Βρείτε μας

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν «να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου» για να αποφευχθούν «περιστατικά» στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζει ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε γνωστό πως Αθήνα και Άγκυρα ήρθαν σε συμφωνία για διάλογο, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μετά τις συζητήσεις μου με Έλληνες και Τούρκους αξιωματούχους, οι δύο συμμαχικές χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο NATO για τη δημιουργία μηχανισμών αποκλιμάκωσης για τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων και περιστατικών στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι ένας σημαντικός φορέας για διαβουλεύσεις σε όλα τα θέματα που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια. Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της ΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης».

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο η εγωιστική και άδικη συμπεριφορά της Ελλάδας να υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες.

Στο ίδιο ύφος, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις προσπάθειες της Μέρκελ στην επίλυση του προβλήματος στην Ανατολική Μεσόγειο που προκλήθηκε από βήματα ή πρωτοβουλίες της Ελλάδας, ή χωρών που την υποστηρίζουν.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (510)
Tags:
ένταση, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK