00:48 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (204)
0 0 0
Βρείτε μας

Επανήλθε στη θέση του ως υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης ο Φατί Μπασάγκα, όπως ανακοίνωσε η Τρίπολη την Πέμπτη (03/09).

Τη θέση του ως υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) πήρε ξανά, την Πέμπτη (03/09), ο Φατί Μπασάγκα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η GNA επισημαίνει το εξής:

«Ο Φατί Μπασάγκα αποκαθίσταται ως υπουργός Εσωτερικών».

Ο πρωθυπουργός της GNA, Φαγέζ Αλ Σάρατζ απομάκρυνε τον κ. Μπασάγκα εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών στο δυτικό τμήμα της Λιβύης, αλλά και για τις δηλώσεις του σχετικά με τις συγκεντρώσεις, καθώς και για καταχρήσεις κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. 

Στα τέλη Αυγούστου, ξέσπασαν μαζικές συγκεντρώσεις στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις που ελέγχονται από την GNA, με τους διαδηλωτές να απαιτούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, την παραίτηση της τρέχουσας διοίκησης και τον τερματισμό της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης, οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και ορισμένων διαδηλωτών.

Ο κ. Αλ Σάρατζ παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν καταφύγει σε υπερβολική βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι σήμερα, η Λιβύη χωρίζεται μεταξύ δύο κύριων κέντρων εξουσίας, δηλαδή ανάμεσα σ' ένα εκλεγμένο Κοινοβούλιο στα ανατολικά της χώρας, με την υποστήριξη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), και στην GNA που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ στα δυτικά, με επικεφαλής τον κ. Σάρατζ.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (204)
Tags:
Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη, Φαγέζ αλ Σάρατζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK