17:07 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής με την Τουρκία.

Επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή, Μάνφρεντ Βέμπερ, κατηγορώντας τον ότι «ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Βέμπερ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (αντίπαλου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών που ανήκει ο Μάας) έθεσε επίσης το ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας τρίτης χώρας η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας» δήλωσε στο «Spiegel».

Κλιμακώνοντας την επίθεση κατά Μάας, ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόσθεσε:

«Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να προσέξει, ώστε να μην αφεθεί να εκβιαστεί λόγω του φόβου μιας νέας προσφυγικής κρίσης. Αντ' αυτού, πρέπει να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν».
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
Tags:
κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις, Γερμανία, Ελλάδα, Τουρκία, Χάικο Μάας, Μάνφρεντ Βέμπερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK