18:42 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Εποικοδομητικό διάλογο και, μάλιστα, κατά πρόσωπο προτείνει στο Πεντάγωνο ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, αναφορικά με τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Υπέρ του εποικοδομητικού και κατά πρόσωπο διαλόγου με το Πεντάγωνο τάσσεται η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα και τον έλεγχο των όπλων

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες, ο αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για την Πυρηνική και Πυραυλική Αμυντική Πολιτική, Ρόμπερτ Σούφερ, είπε ότι η Ρωσία άρχισε μια κούρσα εξοπλισμών στον τομέα των μη στρατηγικών όπλων.

Εντούτοις, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε στο Sputnik ότι αυτοί οι αμερικανικοί ισχυρισμοί στοχεύουν στην εξάλειψη των εμποδίων για τη χρήση πυρηνικών όπλων εκ μέρους των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, ο κ. Αντόνοφ σημείωσε, την Παρασκευή (04/09, τοπική ώρα), το εξής:

«Θα ήμασταν έτοιμοι να δεχθούμε τον κ. Σούφερ και να συζητήσουμε μαζί του στην Πρεσβεία ή να τον συναντήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πλατφόρμα, η οποία θα ήταν άνετη γι' αυτόν. Αυτή θα ήταν μια καλή απόδειξη της υπεύθυνης προσέγγισής μας για τη διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας και του ελέγχου των όπλων».

Ο ίδιος, τέλος, υπογράμμισε πως η ανάπτυξη πυρηνικών κεφαλών χαμηλής απόδοσης από τις ΗΠΑ αποσταθεροποιούσε το παγκόσμιο σύστημα πυρηνικής αποτροπής και όχι οι ρωσικές κινήσεις.

Tags:
Ανατόλι Αντόνοφ, όπλα, στρατιωτικός εξοπλισμός, κούρσα εξοπλισμών, Πεντάγωνο, αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ΗΠΑ, Ρωσία, Πρεσβεία της Ρωσίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK