11:56 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ακόμη ένα κρούσμα βουβωνικής πανώλης επιβεβαιώθηκε στη Μογγολία, με τον ασθενή να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ένα κρούσμα βουβωνικής πανώλης επιβεβαιώθηκε στη δυτική επαρχία Zavkhan της Μογγολίας, δήλωσε το Σάββατο το Εθνικό Κέντρο Ζωονοτικών Νοσημάτων (NCZD) ​​της χώρας.

Στα τέλη Ιουλίου, η Μογγολία έθεσε επ 'αόριστον μια περιοχή στην επαρχία σε καραντίνα υπό την υποψία κρούσματος βουβωνικής πανώλης.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ασθενής ήταν ένας 39χρονος κάτοικος της συνοικίας Uliastai, ο οποίος παρουσίασε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους μετά την κατανάλωση μαρμότας με την οικογένειά του. Αυτός και όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του έχουν απομονωθεί σε τοπικό νοσοκομείο.

«Το αποτέλεσμα ενός τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης αποκάλυψε την Παρασκευή το βράδυ ότι ένας 38χρονος άντρας της περιοχής Tosontsengel του Zavkhan μολύνθηκε με τη βουβωνική πανώλη. Ο ασθενής βρίσκεται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε η δήλωση, σύμφωνα με το Xinhua. 

Σύμφωνα με το NCZD, ο ασθενής εκτιμάται πως, επίσης, έφαγε μαρμότα.

Επιβεβαιωμένα κρούσματα βουβωνικής πανώλης έχουν εντοπιστεί στη Μογγολία και στην επαρχία της Έσω Μογγολίας της Κίνας τους τελευταίους μήνες.

Tags:
Κίνα, καραντίνα, ασθενής, Μογγολία, βουβωνική πανώλη, πανώλη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK