07:06 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Ρωσία προτείνει μείωση των στρατιωτικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων εν μέσω της πανδημίας αλλά το ΝΑΤΟ διατηρεί αρνητική στάση στην πρόταση.

Πρόταση ώστε να μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες ενδεχομένως -εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού- να φέρουν περαιτέρω επιπλοκές στις σχέσεις με την Ατλαντική Συμμαχία, κατέθεσε η Ρωσία, αν και το ΝΑΤΟ διατηρεί αρνητική στάση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου.

«Η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας έχει προτείνει επανειλημμένως συμφωνία με κοινά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές στις σχέσεις», δήλωσε ο Σόιγκου σε δημοσιογράφους, μετά από το τέλος των Διεθνών Στρατιωτικών Αγώνων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη μεταφορά των στρατιωτικών ασκήσεων στις εσωτερικές περιοχές από τη γραμμή επαφής μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, συμφωνία σχετικά με την ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση προσέγγισης πλοίων και αεροσκαφών, μείωση του αριθμού ασκήσεων και άλλων δραστηριοτήτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τις κοινές ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες εξακολουθούν να είναι ισχύουν. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες τις αντιλαμβάνονται αρνητικά. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ακόμη έτοιμο να συνεργαστεί εποικοδομητικά για την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας», πρόσθεσε ο Σόιγκου.
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, ρωσικός στρατός, στρατιωτικές ασκήσεις, ΝΑΤΟ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK