03:36 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με σεληνιακό τοπίο μοιάζει το σημείο μηδέν της φονικής έκρηξης που συγκλόνισε τη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου, κοστίζοντας τη ζωή σε πάνω από 100 άτομα.

Εναέρια πλάνα που βιντεοσκοπήθηκαν με τη βοήθεια drone, από το πρακτορείο RT Ruptly, ποκαλύπτουν την καταστροφή στο σημείο μηδέν, στο λιμάνι της Βηρυτού, ένα μήνα μετά τη μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Το βίντεο δείχνει το λιμάνι, όπου κάποτε βρισκόταν η περιβόητη αποθήκη, η οποία ήταν γεμάτη από ακατάλληλα αποθηκευμένα εκρηκτικά υλικά. Ολόκληρη η περιοχή έχει ουσιαστικά ισοπεδωθεί από την έκρηξη. Κανένα κτίριο δεν έχει μείνει όρθιο, εκτός από τα σιλό σιταριού που κατάφεραν να αντέξουν την έκρηξη και μάλιστα να προστατεύσουν και ένα τμήμα της πόλης.

Το σημείο μηδέν μοιάζει με μια άγονη ερημική περιοχή με κτίρια, θαμμένα κάτω από θραύσματα πρώην τοίχων και στεγών. Πιο μακριά, μπορεί κανείς να διακρίνει ένα τμήμα της πόλης, όπου τα κτίρια έχουν μείνει χωρίς παράθυρα.

Την ίδια ώρα, ανάμεσα στα ερείπια διακρίνονται να κινούνται αυτοκίνητα, δημιουργώντας μερικές σουρεαλιστικές εικόνες.

Η τεράστια έκρηξη στις 4 Αυγούστου σκότωσε τουλάχιστον 190 άτομα, τραυμάτισε περισσότερους από 6.000 και άφησε περίπου 300.000 άστεγους. Περίπου 2.700 τόνοι νιτρικής αμμωνίας φέρεται πως είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη έκρηξη, αφού έχουν αποθηκευτεί χωρίς ασφαλή τρόπο σε μια αποθήκη στο λιμάνι από το 2014.

Tags:
κτίρια, νεκροί, βίντεο, έκρηξη, Βηρυτός, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK