14:45 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ιδιοκτήτες μεσαιωνικού ακινήτου στη Βρετανία που το ενοικίαζαν μέσω Airbnb, έθεταν όρους για το μέγιστο βάρος που θα έχουν οι επισκέπτες.

Η έντονη κριτική που δέχθηκε μια διαφήμιση για υπενοικίαση ακινήτου στην πλατφόρμα χρονομίσθωσης Airbnb, υποχρέωσε τους υπεύθυνους της πλατφόρμας να τη διαγράψουν.

Στη διαφήμιση διευκρινιζόταν πως «άτομα με διατροφικές διαταραχές» δεν μπορούν να κάνουν κράτηση στο συγκεκριμένη ξύλινη ακίνητο, ενώ υπήρχε και ο όρος πως το το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος για κάθε επισκέπτη ήταν 100 κιλά.

Οι κανόνες που έθεσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που βρίσκεται στο Σάντουιτς, στο νομό Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρήθηκαν πως υποδηλώνουν διακρίσεις και οι επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολλές. Η ακτιβίστρια Λίντσεϊ ΜακΓκλόουν, ανάρτησε στο διαδίκτυο τη διαφήμιση, προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό.

Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες του ακινήτου άλλαξαν τη λίστα με τους όρους, διαγράφοντας το «άτομα με διατροφικές διαταραχές», αλλά διατηρώντας το όριο βάρους για τους επισκέπτες. Οι οικοδεσπότες υποστήριξαν ότι «οι δοκοί βελανιδιάς είναι πολύ παλιοί».

Πρόκειται για μια διώροφη μεσαιωνική καμπίνα, που ονομάζεται Bobbit's Lair (Η Φωλιά του Μπόμπιτ), η οποία αποτιμήθηκε σε 199 βρετανικές λίρες, δηλαδή σε 265 δολάρια τη νύχτα και είναι περίπου 600 ετών, σύμφωνα με τους The New York Times.

«Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι εξακολουθούν να εισάγουν διακρίσεις. Προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να δικαιολογήσουν αυτό που έχουν πει. Είναι απολύτως τρομακτικό» δήλωσε η ΜακΓκλόουν, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικά ΜΜΕ.

Αργότερα, η διαφήμιση καταργήθηκε πλήρως, ενώ από την Airbnb επεσήμαναν ότι «οι διακρίσεις και οι προκαταλήψεις δεν έχουν θέση στην κοινότητά μας και αναστέλλουμε την καταχώριση, ενώ αντιμετωπίζουμε το ζήτημα που τέθηκε [...] Εάν ένας επισκέπτης πιστεύει ότι έχει υποστεί διακρίσεις, θα παρέχουμε εξατομικευμένη υποστήριξη».
Tags:
Μεγάλη Βρετανία, ανάρτηση, διακρίσεις, βάρος, διαφήμιση, Airbnb, ακίνητο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK