14:31 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1177)
0 20
Βρείτε μας

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως τεστ για κορονοϊό μπορεί να δώσει λανθασμένη θετική διάγνωση χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης.

Στο συμπέρασμα πως ορισμένες εξετάσεις για κορονοϊό, μπορεί να εντοπίζουν «νεκρά ίχνη» από μολύνσεις που είχαν γίνει προ εβδομάδων, με αποτέλεσμα να βγαίνουν λανθασμένα θετικά αποτελέσματα και να διογκώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, κατέληξε μελέτη επιστημόνων.

Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Κέντρου Ιατρικης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, διαπιστώνοντας πως υπάρχει κίνδυνος «λανθασμένων θετικών» αποτελεσμάτων, εξαιτίας του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων για τον κορονοϊό.

Τα λανθασμένα αποτελέσματα

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως, αν και υπήρχαν άτομα μολυσμένα με τον κορονοϊό για περίπου μία εβδομάδα, ένα τεστ που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση της νόσου μπορεί να δώσει θετική διάγνωση ακόμα και μετά από εβδομάδες μετά την ανάρρωση του ασθενούς.

Η ομάδα εξέτασε 25 μελέτες σχετικά με το ευρέως χρησιμοποιούμενο τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης, το οποίο χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει εάν κάποιος έχει τον ιό στο σύστημά του. Κατά τη διαδικασία αυτή, λαμβάνεται ένα δείγμα από DNA ή γενετικού υλικού, το οποίο αυξάνεται, για να μπορέσει να εξεταστεί.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές μπορούν να ενισχύσουν το γενετικό υλικό του κορονοϊού που δεν είναι βιώσιμος ιός και δεν είναι πλέον ικανός να προκαλέσει μόλυνση.

Κίνδυνος να απομονωθούν άτομα ή κοινότητες που δεν είναι μολυσματικές

Ο καθηγητής Καρλ Χένεγκαν, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος αν αυξηθούν οι εξετάσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, να αυξηθεί και ο κίνδυνος εμφάνισης αυτής της δειγματοληπτικής «μόλυνσης», γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των θανάτων παραμένει στάσιμος.

«Συγκεντρώνονται πολλές αποδείξεις, που δείχνουν πως ένα μεγάλο μέρος «νέων» ήπιων περιστατικών και ανθρώπων που επανεξετάζονται μετά από καραντίνα ή έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, δεν είναι μολυσματικοί, αλλά απλώς πρόκειται για αβλαβή σωματίδια του ιού, τα οποία το ανοσοποιητικό τους σύστημα τα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά», έγραψε στο περιοδικό Spectator.

Ο καθηγητής Χένεγκαν δήλωσε πως, απαιτείται «διεθνής προσπάθεια» για την αποφυγή «των κινδύνων απομόνωσης μη μολυσματικών ανθρώπων ή ολόκληρων κοινοτήτων».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1177)
Tags:
COVID-19, Μεγάλη Βρετανία, ιός, κρούσματα, πανδημία, ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK