01:50 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αρχές της Ιαπωνίας εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Χαϊσέν έχουν ζητήσει την άμεση εκκένωση 19.000 ατόμων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Την άμεση εκκένωση περίπου 19.000 ατόμων στα νότια και νοτιοδυτικά της Ιαπωνίας εξαιτίας του τυφώνα Χαϊσέν (Haishen) διέταξαν οι αρχές της χώρας, σύμφωνα με το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK την Κυριακή.

Την ίδια ώρα, έχει προταθεί η εκκένωση ακόμα 100.000 ατόμων.

Ο συγκεκριμένος τυφώνας είναι ήδη ο 10ος τυφώνας που μαίνεται σε όλη τη βορειοανατολική Ασία τις τελευταίες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές, προς το παρόν βρίσκεται 62 μίλια νότια από το νησί Αμάμι Οσίμα, στον νομό Καγκοσίμα και κινείται προς τα βόρεια με ταχύτητα 12 μίλια ανά ώρα

Σύμφωνα με την αναφορά, οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για «εξαιρετικά ισχυρό» τυφώνα.

Ο τυφώνας Χαϊσέν αναμένεται να προσεγγίσει το νησί Κιούσου μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια της έξαρσής τους, οι άνεμοι στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν τα 164 πόδια ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μετεωρολογικές αρχές ζήτησαν από τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για το χτύπημα του τυφώνα, ο ερχομός του οποίου είχε ήδη ως αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας των σιδηροδρόμων ταχείας κυκλοφορίας και το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Tags:
άνεμοι, μετεωρολόγοι, εκκένωση, τυφώνας, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK