19:23 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για περίπου ένα μήνα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Λευκορωσία που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών οπότε επανεξελέγη ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, για έκτη συνεχή θητεία. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει καλέσει τους πολίτες να μην συμμετέχουν σε μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις.

Η αστυνομία στη Λευκορωσία ενισχύει τα μέτρα στο Μινσκ εν όψει νέας διαμαρτυρίας που οργανώνει η αντιπολίτευση αργότερα την Κυριακή. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις, στρατιώτες και οχήματα θα αναπτυχθούν στους δρόμους, ενώ θα υπάρξει και αποκλεισμός δρόμων.

Υπενθυμίζει στους πολίτες ότι οι διαδηλώσεις δεν είναι εγκεκριμένες και η αστυνομία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καταστείλει βίαιη διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Η αντιπολίτευση έχει προγραμματίσει την έναρξη της διαδήλωσης στην Πλατεία Οκτωβρίου όπου βρίσκεται το Παλάτι της Δημοκρατίας, ενώ κοντά βρίσκεται και η κατοικία του Προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σημειωνεται ότι, οι αρχές στο Μινσκ συνέλαβαν το Σάββατο 91 άτομα μετά από διαδήλωση, εκ των οποίων τα 34 παραμένουν υπό κράτηση.

Η Λευκορωσία πλήττεται από μαζικές διαδηλώσεις από τις 9 Αυγούστου, οπότε ο Λουκασένκο επανεξελέγη για έκτη συνεχή θητεία. Η αντιπολίτευση απορρίπτει το αποτέλεσμα των εκλογών, ισχυριζόμενη ότι νικήτρια είναι η Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια.

Tags:
Αλεξάντερ Λουκασένκο, συλλήψεις, διαδηλώσεις, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK