19:39 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Όλγα Χεμοντάνοβα της Λευκορωσίας έκανε λόγο για εκατοντάδες συλλήψεις στις διαδηλώσεις στη χώρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε ολόκληρη τη Λευκορωσία για συμμετοχή σε μη εξουσιοδοτημένες διαδηλώσεις την Κυριακή, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Όλγα Χεμοντάνοβα προσθέτοντας ότι ο ακριβής αριθμός θα είναι διαθέσιμος τη Δευτέρα.

Νωρίτερα σήμερα, αντίπαλοι του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο οργάνωσαν διαδηλώσεις στο Μινσκ και σε άλλες πόλεις.

«Εκατοντάδες πολίτες συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη χώρα για συμμετοχή σε μη εξουσιοδοτημένες διαδηλώσεις. Δεν γνωρίζουμε τον τελικό αριθμό, σκοπεύουμε να τον παρουσιάσουμε τη Δευτέρα το πρωί», ανέφερε η Χεμοντάνοβα.

Εν τω μεταξύ 30 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια ταραχών σε ολόκληρη τη Λευκορωσία, εξακολουθούν να βρίσκονται σε νοσοκομεία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας Γιούρι Καράγιεφ στην εκπομπή STV την Κυριακή.

«Όσο για τους στρατιώτες και τους υπαλλήλους μας, 30 από αυτούς τραυματίστηκαν σοβαρά και εξακολουθούν να βρίσκονται σε νοσοκομεία. Δεν θα τους εγκαταλείψουμε, θα το αντιμετωπίσουμε, θα παρέχεται η μέγιστη ηθική, υλική και οικονομική βοήθεια», δήλωσε ο Καράγιεφ.

Οι διαδηλώσεις της Κυριακής ήταν οι τελευταίες σε μια σειρά διαδηλώσεων που ξεκίνησαν μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου, όπου ο Λουκασένκο επανεκλέχθηκε για έκτη θητεία.

Η αντιπολίτευση επιμένει ότι η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια είναι αυτή που κέρδισε τις εκλογές.

Tags:
Αλεξάντερ Λουκασένκο, Μινσκ, συλλήψεις, διαμαρτυρίες, διαμαρτυρία, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK